Heerlense missiebisschop Hans Reesink overleden

Print
Heerlense missiebisschop Hans Reesink overleden

Hans Reesink. Afbeelding: Bisdom Roermond

Heerlen / Hoensbroek -

In de Braziliaanse plaats Divinópolis is in het Sint Antoniusklooster missiebisschop mgr. Hans Reesink overleden. Hij is 84 jaar geworden.

De bisschop is afkomstig uit Heerlerheide. Van 1989 tot 1998 was hij bisschop van Almenara en van 1998 tot aan zijn emeritaat in 2009 van Teófilo Otoni. Tussentijds kwam hij regelmatig op bezoek bij zijn familie en bekenden in Limburg. Hans Reesink werd op 28 juli 1934 in Heerlen geboren. In 1956 trad hij toe tot de orde van de franciscanen. Hij werd als missionaris naar Brazilië gezonden, waar hij van 1970 tot 1979 onder meer provinciaal overste was in Santa Cruz.

De Heerlense bisschop is op Hemelvaartdag overleden. De uitvaart vindt volgens Braziliaanse traditie vandaag (vrijdag 31 mei) plaats in de kerk van St. Isabel. Hierna zal hij worden overgebracht naar het kerkhof van de franciscanen in Ribeirão das Neves. In zijn geboortestad Heerlen wordt vrijdag 31 mei om 19.00 uur in de Corneliuskerk van Heerlerheide een mis voor de overleden bisschop opgedragen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen