Afscheid commandant JFC Brunssum met Italiaanse flair

Print

Afscheid commandant JFC Brunssum met Italiaanse flair. Video: De Limburger

Brunssum -

JFC Brunssum heeft een nieuwe commandant. De Italiaanse generaal Riccardo Marchiò (63) heeft vrijdag tijdens een traditionele ceremonie de macht overgedragen aan de Duitse generaal Erhard Bühler.

Het werd een emotioneel moment voor Marchiò die na 45 jaar in actieve dienst met pensioen gaat. Hij bedankt in het bijzonder zijn vrouw Laura. „Ik ben blij om met jou, de liefde van mijn leven, mijn tijd door te gaan brengen.”

Generaal Tod Wolters, de hoogste baas van NATO in Europa, stond uitgebreid stil bij het pensioen van Marchiò. „Je bent een generaal voor alle soldaten, nederig en bijzonder ijverig. Altijd jezelf gebleven, ook als commandant hier. Wat ik je gun is je eerste goede nachtrust sinds je aan deze baan begon. We weten allemaal hoe het is.”

Lees ook: Italiaanse generaal Marchiò zwaait af in Limburg: humor als wapen en bindmiddel

Bij de machtsoverdracht was de fanfare van het zevende regiment Bersaglieri aanwezig. De leden daarvan verplaatsen zich rennend, ook als ze spelen. Marchiò, die zijn militaire carrière begon bij de infanterie Bersaglieri, nam met de fanfare afscheid. In stijl: rennend en saluerend voorbij de gasten.

JFC’s nieuwe commandant Erhard Bühler gaat met zijn vrouw Suzanna in Sittard wonen. Hij is sinds 1976 actief als militair en bekleedde voordien een hoge positie binnen het Duitse ministerie van Defensie.