Heerlens prullenbakkenproject krijgt vervolg

Print
Heerlens prullenbakkenproject krijgt vervolg

Afbeelding: Heerlen Mijn Stad

Heerlen / Hoensbroek -

De komende periode worden er meer prullenbakken in de Heerlense binnenstad onder handen genomen door kunstenaars. Maandag 3 juni wordt al gestart.

Afgelopen maand werden er al zes prullenbakken beschilderd door lokale kunstenaars, maar het project krijgt een vervolg. Aanstaande maandag gaan Shaila Sijstermans, Yasmin Kramer, Rick The Dutch, BURPK en de kersverse stadsdichter Jan Widdershoven aan de slag. Voor die laatste wordt dit zijn eerste officiële gedicht sinds bekend is dat hij stadsdichter wordt. Het idee om de bakken te voorzien van kunst is afkomstig van Heerlen Mijn Stad en wordt gecoördineerd door illustrator Amber Delahaye. „We hebben de intentie het project op meerdere plekken te gaan uitrollen. In juli zijn we van plan te gaan starten in de Oranje Nassaustraat”, aldus David Doelen van centrumorganisatie HMS.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee