Familie Ivana Smit niet onder indruk van aanklacht

© ANP

De nabestaanden van het in 2017 overleden fotomodel Ivana Smit zijn niet direct van plan hun strategie te wijzigen nu het Amerikaanse echtpaar Johnson naar de rechter is gestapt.

Redactie

Alexander en Luna Johnson, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de dood van Ivana, zeiden vrijdag in het AD naar de rechter te stappen om de beschuldigingen vanuit de familie van Ivana te stoppen.

Lees ook: Johnsons zijn aantijgingen over dood Ivana Smit zat en stappen naar de rechter

© ANP

Fred Agenjo, de oom van Ivana, laat weten dat het koppel eerst maar eens zelf een verklaring af moet leggen. „Als het echtpaar hun verklaring aflegt ten overstaan van een door ons aan te wijzen advocaat in de Verenigde Staten en zij zich daarbij laten aansluiten op een leugendetector, dan zullen we de uitkomsten daarvan respecteren.’’

Strategisch

Het interview in het AD is de eerste keer dat de twee zich uitgebreid uitlaten over de dood van Ivana. „Verklaringen die pas zijn gekomen nadat alle bewijsmiddelen en verklaringen op tafel lagen. Zij hebben kennelijk dit moment gekozen en niet eerder willen verklaren, ook niet op zitting. Strategisch gezien een logische zet”, reageert advocaat Sébas Diekstra.

Lees ook: Uitspraak rechter ‘dood Ivana was een ongeluk’ roept nóg meer vragen op

De 18-jarige Ivana werd in december 2017 dood gevonden na een val vanaf het balkon van de Johnsons, van een flat in Kuala Lumpur. Het koppel beweert niets te maken te hebben met haar dood, de familie Smit zegt van wel. De rechter oordeelde eerder dit jaar dat de dood een ongeluk was, waarna de nabestaanden in hoger beroep gingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal