Aan tafel

Pita met kip en feta voor het ultieme festivalgevoel

Print
Pita met kip en feta voor het ultieme festivalgevoel

Echt festivaleten! Een heerlijke pita gevuld met kip en feta. Afbeelding: Ellis Visser

Een heerlijke pita voor die broodnodige bodem! Of wanneer je niet zo’n festivalganger bent, maar toch het sfeertje wil proeven.

Het festivalseizoen is aangebroken. Tijd voor een partij goede dansfeestjes dus. Heerlijk eropuit en los op de muziek. Voor mij zijn die festivals ook een beetje een feest aan proeverijen. Er staan namelijk enorm veel foodtrucks met verschillende lekkernijen: pannenkoeken, Indonesische hapjes, de Hollandse hap en natuurlijk shoarmabroodjes. Die bodem is heel erg belangrijk en ik geniet dan ook kostelijk van die verschillende mogelijkheden. Ga je niet graag naar festivals? Of wil je liever niet op een festival eten? Dan heb ik een oplossing. Namelijk deze festivalpita. Hij is gevuld met verschillende groenten, kip, feta en natuurlijk een zelfgemaakte saus. Ik koop de iets grotere pita’s want daar past gewoon wat meer in en het is gemakkelijker te eten. Win-win.

Pita met kip, feta, paprika en rucola

Voor 2 porties

Bereidingsduur: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten:

voor 2 personen

•4 speltpitabroodjes

•1 rode paprika

•2 kipfilets

•4 handjes rucola

•100 gr feta

•1 rode ui

•1 el Italiaanse kruiden

•1 el olijfolie

•6 el Griekse yoghurt

•1 halve citroen

•1 halve komkommer

•1 teentje knoflook

•peper en zout

Bereiding

Neem een diepe kom en snijd de kipfilet in dunne reepjes. Marineer met de Italiaanse kruiden, peper, zout en een scheut olijfolie, zet apart.

Bereid de pita’s volgens de verpakking.

Snijd de paprika en ui in reepjes en de feta in blokjes, zet apart.

Bak de kip goudbruin in een hapjespan.

Maak de saus door de Griekse yoghurt in een kommetje te doen. Snijd de komkommer in tweeën en verwijder het zachte gedeelte. Snijd de komkommer nu klein. Snijd ook de knoflook fijn. Knijp de citroen boven de yoghurt uit en breng op smaak met peper en zout. Roer yoghurt, komkommer en knoflook goed door elkaar.

Vul de pita met de rucola, kip, paprika, rode ui, feta en maak af met een goede lepel saus. Smakelijk en feest ze!

Ellis Visser blogt op healthtastic.nl

Pita met kip en feta voor het ultieme festivalgevoel
Foto: Ellis Visser