Docent DaCapo in Sittard-Geleen weg na ongepaste mails aan leerlinge

Print
Docent DaCapo in Sittard-Geleen weg na ongepaste mails aan leerlinge

Afbeelding: Ingimage

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Een docent (56) van het DaCapo College in Sittard-Geleen keert niet meer terug op school, vanwege grensoverschrijdend gedrag naar een vmbo-leerlinge.

De zaak draait om e-mails die de docent in de kerstvakantie naar het meisje stuurde. Hij schreef daarin onder andere ‘lieverd’, ‘ik vind je lief’ en ‘jij prikt altijd door mij heen en dan krijg ik weke knieën’. Het meisje voelde zich daar niet prettig bij en is daarop in januari naar de locatiedirecteur gestapt.

Geschorst

Vervolgens is de leraar geschorst, omdat de school de zaak ging onderzoeken. De docent is tegen de schorsing in beroep gegaan bij de Commissie van Beroep. Die deed onlangs uitspraak en oordeelde dat DaCapo terecht deze docent heeft geschorst om een onderzoek in te stellen.

„Dergelijk taalgebruik naar een minderjarige past niet binnen de vereiste professionele afstand die een docent in acht dient te nemen”, aldus de commissievoorzitter in die uitspraak.

E-mail

Uit het onderzoek van de school bleek dat zo’n situatie zich al eens eerder heeft voorgedaan, in 2014, op een andere locatie. Ook toen klaagde een andere leerlinge over de aard van het e-mail contact dat ze met deze leraar had. Lopende het onderzoek heeft de school laten weten de docent te willen ontslaan. Het kwam uiteindelijk niet tot een rechtszaak.

Maurice Groten, voorzitter van het College van Bestuur van DaCapo, wil zelf niet op deze zaak reageren. Ook de advocaten van beide partijen willen geen toelichting geven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →