Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Mahran serveert in Maastricht geuren en smaken uit duizend-en-een-nacht

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Syrisch restaurant Bab Tomas in Maastricht deze week zijn smaakpapillen op hol? Zijdezachte hummus, hard pistache-ijs in een gastvrije ambiance.

Omdat dit land zoveel havens bezit, hoeven we niet enkel meer stamppotten, brood met kaas of rolmopsen te eten. Schepen voeren al eeuwen exotische etenswaar van elders aan.

Uit ‘Indië’ kwamen gado gado en nasi goreng, terwijl Argentijnen en Chilenen hun empanadas en dulce de leche meebrachten. Nadat uit Vietnam gefrituurde loempiaatjes de kades op waren gerold, worden monden nu verrast met mezze en hummus uit Syrië. Van welke schepen deze gerechten ook komen, ze hebben allen de geur van heimwee ...