Schietwedstrijd

Afferden levert opnieuw de gemeentekoning

Afferden levert opnieuw de gemeentekoning

Burgemeester Manon Pelzer heeft het gemeentezilver uitgereikt aan gemeentekoning Jesse Custers. De titel jeugdkoning ging voor de derde keer op rij naar Kris Koks.

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Jesse Custers van schutterij Prins Hendrik uit Afferden is op Hemelvaartsdag uitgeroepen tot de nieuwe koning van de gemeente Bergen. Hij neemt daarmee het stokje over van zijn collega Frans Roersch, die vorig jaar het gemeentekoningszilver in de wacht wist te slepen.

Bij de jeugd ging de titel, inmiddels voor de derde keer op rij, naar Kris Koks van schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald. Dit betekent dat hij zich jeugdkeizer van de gemeente Bergen mag noemen.

De traditionele kamp om de koningstitel van de gemeente Bergen vond plaats op het terrein van schutterij Sint Petrus in Nieuw Bergen. Daar bevrijdden volgens goed gebruik burgemeester Manon Pelzer en pastoor Janssen de schietbomen. Voor het afkampen voor de koningstitel plaatsten zich Daniël Kersten van de Bergense schutterij, Hans Seegers van het St. Antoniusgilde uit Well, Jesse Custers van schutterij Prins Hendrik uit Afferden, Mike Heldens van het Aijens gilde St. Antonius Abt/ Sint Agatha en Esmeé Twigt van schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald. Van dit vijftal werd Jesse Custers de gelukkige winnaar, want met het 118de schot liet hij de vogel naar beneden tuimelen. Dit betekent dat het gemeentezilver opnieuw een jaartje naar Afferden gaat. Het was overigens niet de eerste keer dat Jesse Custers op dit gemeentelijke toernooi de smaak van de overwinning mocht proeven, want in 2011 werd hij de jeugdkoning van de gemeente Bergen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen