Meteorologische zomer begint met zonneschijn

© ©2015 John Peters Fotografie -

Op de dag dat de meteorologische zomer is begonnen, lopen de temperaturen flink op. Weeronline verwacht zaterdag met 25 graden de eerste zomerse dag van dit jaar. Zondag wordt het nog warmer. Dan kan het in De Bilt 30 graden worden.

Redactie

Nooit eerder liep de temperatuur op 2 juni zo hoog op. In 1947 noteerde het hoofdstation op die dag een maximumtemperatuur van 29,5 graden. Mocht de temperatuur zondag hoger uitkomen dan beleeft Nederland officieel de warmste 2 juni ooit gemeten. Wanneer het kwik in De Bilt de grens van 30 graden passeert, is het bovendien de eerste officiële tropische dag van dit jaar.

Na het weekeinde is het voorbij met de zonneschijn. In de nacht van zondag op maandag neemt vanuit het zuidwesten de kans op onweersbuien toe en ook maandag overdag is kans op regen- en onweersbuien. Met name in het oosten van het land kunnen felle onweersbuien voorkomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee