Walk4Brains, wandelen voor een goed doel

Print
Walk4Brains, wandelen voor een goed doel

Een mooi initiatief voor het goede doel: de Walk4Brains. Afbeelding: Walk4Brains

Reuver -

Wandelen voor een goed doel? Dat kan op zondag 30 juni tijdens de Walk4Brains. Vanaf de markt in Reuver zijn routes van 6 en 12 km uitgezet door het buitengebied van Reuver en Beesel. De wandeling staat in het teken van de Stichting Stop Hersentumoren.

Tilly Suntjens is één van de initiatiefneemsters van Walk4Brains. „Omdat ik zelf ziek ben, moet ik regelmatig naar het Maastricht UMC+ voor controle en weet ik hoe weinig er bekend is over hersentumoren, oorzaken, het ontstaan en de behandeling. Onderzoek is hard nodig. Daarom wil ik graag iets goeds doen om meer onderzoek mogelijk te maken.” Tilly zet zich daarom in voor de landelijke Stichting Stop Hersentumoren die jaarlijks op verschillende plaatsen in Nederland de Walk4Brains houdt. „En dit jaar dus ook in Reuver.”

Voor de organisatie doet Tilly een beroep op een aantal vriendinnen. „Zij helpen mij door de handen uit de mouwen te steken tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf. Ook enkele lokale ondernemers dragen hun steentje bij. Het drukwerk kregen we gesponsord, het Beeselse Knooppunt 91 stelt vergaderruimte ter beschikking en van een horeca ondernemer mogen we allerlei spullen lenen.” Welzijnsorganisatie Synthese begeleidt de dames en zorgt voor de verbinding met alle lokale partijen die betrokken zijn bij de organisatie. Wandelvereniging De Solberg uit Beesel zet de route uit en zorgt voor bepijling zodat de route makkelijk te volgen is. De lokale Reuverse supermarkten zorgen dat het de wandelaars aan niets ontbreekt. Pauzepunt op de lange route is het Knooppunt 91 waar de wandelaars met muziek en een gezonde snack en een drankje onthaald worden. Op het eind is er koffie of thee met vlaai voor de deelnemers op de markt in Reuver.

Gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tilly weet dat als geen ander. „Maar het is belangrijk om de moed erin te houden en te zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft. Wandelen zorgt dat ik mijn zinnen kan verzetten en dat ik fit blijf”, zegt Tilly. „De artsen verbazen zich er steeds weer over dat het zo goed met mij gaat. Reden temeer om lekker mee te lopen.”

De Walk4Brains start zondag 30 juni om 10.00 uur vanaf de markt in Reuver. Aanmelden kan voor woensdag 26 juni via walk4brainsreuver@gmail.com De kosten bedragen € 12,50 per persoon, kinderen lopen gratis mee. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Stop Hersentumoren voor onderzoek aan het Maastricht UMC+.