Slachtoffer dodelijke aanrijding door politieauto is man (62) uit Echt

De voetganger die bij een dodelijke aanrijding met een politieauto in de nacht van vrijdag op zaterdag in Sint Joost om het leven is gekomen, is een 62-jarige man uit Echt. Dat laat de politie weten. De familie is geïnformeerd.

Redactie

Het ongeval gebeurde even voor half één op de Rijksweg-Noord (N276). Het slachtoffer bevond zich volgens de politie plotseling voor de auto. Agenten konden een aanrijding vervolgens niet meer voorkomen.

Meteen na het ongeval is gestart met het reanimeren van de aangereden persoon. Maar hulp, onder andere van een opgeroepen traumahelikopter, mocht niet meer baten. De 62-jarige man overleed ter plekke.

Het onderzoek naar het ongeval wordt uitgevoerd door het VerkeersOngevallenAnalyse-team (VOA) van de politie eenheid Oost-Brabant. Bij ernstige ongevallen waar politiemedewerkers bij betrokken zijn, wordt het onderzoek altijd uitgevoerd door een andere eenheid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee