Slachtoffer dodelijke aanrijding door politieauto is man (62) uit Echt

Print

Politie rijdt voetganger aan: slachtoffer overleden. Video: De Limburger

Sint Joost / Echt -

De voetganger die bij een dodelijke aanrijding met een politieauto in de nacht van vrijdag op zaterdag in Sint Joost om het leven is gekomen, is een 62-jarige man uit Echt. Dat laat de politie weten. De familie is geïnformeerd.

Het ongeval gebeurde even voor half één op de Rijksweg-Noord (N276). Het slachtoffer bevond zich volgens de politie plotseling voor de auto. Agenten konden een aanrijding vervolgens niet meer voorkomen.

Meteen na het ongeval is gestart met het reanimeren van de aangereden persoon. Maar hulp, onder andere van een opgeroepen traumahelikopter, mocht niet meer baten. De 62-jarige man overleed ter plekke.

Het onderzoek naar het ongeval wordt uitgevoerd door het VerkeersOngevallenAnalyse-team (VOA) van de politie eenheid Oost-Brabant. Bij ernstige ongevallen waar politiemedewerkers bij betrokken zijn, wordt het onderzoek altijd uitgevoerd door een andere eenheid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen