Trike- en zijspanrit bezorgt mensen uit heel Parkstad dag van hun leven

Print
Trike- en zijspanrit bezorgt mensen uit heel Parkstad dag van hun leven

Het Corneliusplein zal zich eerste Pinksterdag weer vullen met trikes en zijspannen. Afbeelding: Hans Sormani

Brunssum / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

Mark Kerpentier stippelt ieder jaar een mooie route door het Zuid-Limburgse landschap uit. De motard bezorgt zo senioren en mensen met een beperking de dag van hun leven als ze mee mogen rijden op een zijspan of trike.

Dit jaar vertrekt de tocht op eerste pinksterdag, zondag 9 juni, alweer voor de vierde keer. Op het Corneliusplein in Heerlerheide verzamelen zich zo’n 60 zijspannen en trikes voor een tocht van bijna 70 kilometer. „Ik ben onder andere actief als bestuurslid bij de Wijkstichting Carisven en heb zitting in de werkgroep Promotie Heerlerheide. Vanuit de wijk bemerkte ik dat er duidelijk behoefte was om voor de ouderen een rit door Zuid-Limburg te organiseren.”, vertelt Mark die jaren actief was als motard bij de Amstel Gold Race. In eerste instantie gingen alleen ouderen mee op de tocht „maar ook mensen met autisme, het syndroom van Down of zieken wilden meerijden. Dat was uiteraard geen probleem.”

De zijspannen en trikes nemen allemaal iemand mee in hun ‘bakkie’ of achterop. Om 12.15 uur vertrekt het gezelschap, om rond 14.30 uur weer te arriveren op het Corneliusplein. „Daar hebben we springkussens en livemuziek geregeld, want veel familieleden komen ieder jaar kijken. Voor de deelnemers is het een droom om mee te rijden, ze melden zich ook meestal direct weer aan voor volgend jaar”, vertelt Mark trots. „En daar doe je het allemaal voor.”

Tijdens de rit rijden verschillende begeleiders, fotografen en een EHBO-post mee. Meer informatie is te krijgen via zijspanritheerlerheide@gmail.com

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen