Automobilist (stoned) rijdt zonder banden over snelweg

© Politie

De politie heeft zaterdagmorgen een automobilist opgepakt die met twee verwoeste velgen en zonder banden over de A16 reed.

Redactie

Er kwam om vijf uur in de ochtend een melding dat op de rijksweg in de richting van Rotterdam naar Hendrik-Ido-Ambacht een auto reed waar heel veel vonken vanaf kwamen.

Agenten gingen op zoek naar de veroorzaker van die vonkenregen en vonden hem uiteindelijk op de vluchtstrook van de A15, waar hij zijn wagen geparkeerd had ter hoogte van het benzinestation. Al snel bleek waardoor het was gaan vonken onderweg: aan de bijrijderskant van het voertuig bleken geen banden meer te zitten.

Onder invloed

Dat was voor de bestuurder kennelijk geen enkel beletsel om door te rijden. Van de wieldoppen was amper nog iets over en ook de velgen waren al behoorlijk versleten. Vermoed wordt dat de bestuurder, die te veel alcohol gedronken had én onder invloed van wiet was, eerder schade of lek had gereden.

Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee