Duitse uitvinder afzetlint overleden

© ANP

De bedenker van het bekende rood-witte afzetlint is overleden. Werner Sporleder overleed op 21 mei op 93-jarige leeftijd, zo maakte zijn bedrijf BAS Verkehrstechnik zaterdag in de Duitse stad Hannover bekend.

Redactie

Sporleder heeft een aantal uitvindingen gedaan op het gebied van transport en veiligheid, waaronder het gekleurde plastic lint dat voor van alles wordt gebruikt: van het afbakenen van bouwplaatsen tot het afzetten van plaatsen delict.

Wasgoed

De uitvinder vertelde het Duitse persbureau DPA in een interview in 2015 dat het idee voor zijn uitvinding ontstond toen hij op een dag zijn wasgoed ophing. Hij bevestigde twee gekleurde plastic linten aan een waslijn en creëerde zo het eerste afzetlint.

Slagbomen

Zijn bedrijf levert apparatuur zoals slagbomen en wegwijzers voor bouwplaatsen in heel Duitsland. Behalve het lint heeft Sporleder ook onder meer een knipperende waarschuwingslamp en waterbommen tegen bosbranden uitgevonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee