Reünie Brunssumse Huishoudschool Sint Brigida

© Heemkundevereniging Brunssum

Er komt een reünie van de Sint Brigida Huishoudschool. Zaterdag 20 juli vindt deze plaats in gemeenschapshuis Concordia.

Paul Dolhain

De reünie is bedoeld voor oud-leerkrachten en oud-leerlingen die tussen 1900 en 1992 verbonden waren aan de school op het Koutenveld. De middag staat gepland tussen 15.00 en 20.00 uur. De aanwezigen wordt verzocht om foto’s of diploma’s of andere stukken mee te nemen en zo door te sturen naar de organisatie.

Geschiedenis

Vanaf 1857 speelden de zusters Franciscanessen van Heythuysen bijna 150 jaar lang een belangrijke rol in het onderwijs in Brunssum. Zij stichtten er scholen voor het kleuter-, lager- en middelbaar onderwijs voor meisjes en bekleedden op die scholen bestuurlijke onderwijsgevende functies. De zusters Franciscanessen stonden ook aan de basis van de Brunssumse wijkverpleging en ziekenzorg. Daarna is de Huishoudschool doorgegaan op andere locaties, maar heette het niet meer Sint Brigida Huishoudschool.

De reünie

Tijdens de reünie draait een diskjockey muziek uit de schooljaren en is er een cateraar die zowel een warm- als koudbuffet plaats. De gehele middag is er tevens vrij drinken. De kosten zullen 30 euro bedragen. Aanmelden kan alleen via sintbrigidareunie@gmail.com. Er wordt naderhand een herinneringsboek gemaakt. Meester Homminga en gymleraar Maessen zullen tijdens de reünie aanwezig zijn en helpen mee met de organisatie. Er hebben zich inmiddels al 150 dames en heren aangemeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee