Koninklijke Onderscheiding voor Kerkradenaar Jo Trags

Print
Koninklijke Onderscheiding voor Kerkradenaar Jo Trags

Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van het Kerkelijk Zangkoor St. Petrus uit Chevremont is Jo Trags benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij ontving het lintje uit handen van afscheidnemend burgemeester Jos Som. Sinds 1992 maakt Jo deel uit van het bestuur van het zangkoor te Kerkrade. Zo was hij 14 jaar penningmeester en sinds 2006 voorzitter. Ook is hij vrijwilliger in de kerk, als voorzitter van de werkgroep ‘Onderhoud en Beheer’, collectant en lid van het comité ‘Sjevemeter Kirchefès’.

Tevens is Jo sinds 2011 vrijwilliger bij de KBO, afdeling Kerkrade. Hij zet zich in voor activiteiten en bezorgt het verenigingsmagazine en de afdelingsnieuwsbrief, die tien keer per jaar verschijnen. Ook is hij (mede)organisator van fiets- en wandeltochten en collectant voor het Reumafonds en de Hartstichting. Verder was hij tussen 2015 en 2017 vrijwilliger bij Hospice de Vlinderhof in Kerkrade.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →