3B/4c klasse

RKVB voetbalt negatief gevoel van zich af met zege in Roosteren

Print
RKVB voetbalt negatief gevoel van zich af met zege in Roosteren

Stan Janssen (3) heeft de 2-0 gescoord en gooit het duel daarmee in het slot. Afbeelding: Ermindo armino

Baexem / Roosteren -

RKVB heeft de volgende ronde van de nacompetitie bereikt. De voetballers uit Baexem hadden geen kind aan Roosteren (4-0) en spelen zondag in en tegen Roggel.

De neutrale voetballiefhebber zal zich vorige week meermaals hebben verwonderd. RKVB de nacompetitie in? Een gelijkspel bij Hebes, dat zich een week eerder veilig speelde, was toch voldoende geweest. Maar het werd in Beegden vorige week allesbehalve een salonremise.

De meningen rondom het voetbalveld waren zondagmiddag eensluidend. „Eigen schuld, dikke bult.” Als RKVB derdeklasser blijft, is het prima. Speelt de club uit Baexem volgend seizoen in de vierde klasse, hoor je ook niemand klagen.

Negatieve gevoel

Trainer Arno Derrez had er zijn handen vol aan gehad. „Ik heb deze week vooral gewerkt om het negatieve gevoel van Hebes weg te spoelen. Dat we nu en hier in de nacompetitie staan, hebben we helemaal aan onszelf te wijten.” De aanpak van de trainer bleef zondagmiddag tegen Roosteren, dat streed voor promotie, niet zonder gevolgen.

Duidelijk

Al snel was duidelijk dat de thuisclub de bovenliggende partij was. En negentig minuten bleef. Als de gasten uit Roosteren al eens gevaarlijk werden, kwam dat vooral door de slordigheden van de thuisclub. En dan stond altijd nog doelman Erik van Bilsen op zijn plaats.

Pas kort voor de rust kreeg RKVB de beloning in de vorm van een doelpunt. Chris van Bilsen scoorde uit de draai op aangeven van Tom van Rixtel. In de tweede helft viel de 3-0 op dezelfde manier. Dit keer was Van Bilsen de aangever en de jeugdige Van Rixtel de afmaker.

Fraaie reddingen

Daarvoor en erna hielp RKVB nog de nodige kansen om zeep. Aanvoerder Rob Verkoelen had de pech dat doelman Tom Reijnen van Roosteren tot tweemaal toe een prachtige inzet evenzo fraai uit de kruising ranselde.

„De ene wedstrijd scoor ik, nu zijn het vier anderen. We kunnen het dus wel, zoals je ziet.” Bij de tweede treffer van Stan Janssen, na een uur voetbal, kende Roosteren nog tien minuten lang enkele stuiptrekkingen. „Maar de wedstrijd was al verloren”, meende trainer Erwin Vanneer.