Barry Hughes op 81-jarige leeftijd overleden

Print
Barry Hughes op 81-jarige leeftijd overleden

Barry Hughes. Afbeelding: Cor Vos

Barry Hughes is na een kort ziekbed overleden, meldt FOX Sports. De markante oud-trainer van onder meer Sparta, FC Utrecht en MVV is 81 jaar oud geworden.

Hughes begon zijn loopbaan bij West Bromwich Albion, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Daarop vertrok de in Wales geboren verdediger, waar hij uitkwam voor Blauw-Wit uit Amsterdam en Alkmaar ‘54.

Bij de club uit Alkmaar begon Hughes in 1966 ook zijn trainerscarrière. Daarna was hij onder meer coach van Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, MVV, FC Volendam en HFC Haarlem. In zijn tweede periode bij Haarlem ontdekte Hughes in 1978 het toptalent Ruud Gullit, die destijds op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract tekende bij de club.

Lees ook: De rolfluit, Gullit en carnaval: dat was Barry Hughes

Hughes viel ook op met zijn clowneske manier van trainen. Beroemd werd hij door het ‘rolfluitincident’ bij AZ’67-trainer Georg Kessler (zie video beneden), met wie Hughes een slechte band had.

In Nederland werd Hughes naast voetbaltrainer ook bekend als zanger van carnavalskrakers. Ook presenteerde hij op televisie de Barry Hughes-quiz en speelde hij gastrollen bij De Mounties. Hughes was getrouwd met oud-VARA-presentatrice Elles Berger.