3e/4e klasse

Voetbalwonder van Kessel stapje dichterbij na zege op Doenrade

Print
Voetbalwonder van Kessel stapje dichterbij na zege op Doenrade

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Kessel / Doenrade -

Drie wedstrijden winnen en promotie naar de derde klasse is een feit. De eerste horde op de die route voor Kessel was het Zuid-Limburgse Doenrade. Zij werden door een laat doelpunt van Rick Peeters met 2-1 aan de kant gezet.

De moeder van matchwinner Peeters had nog andere argumenten waarom ze wilde dat de thuisploeg won. „Dan heb ik thuis tenminste geen gezeur aan de keukentafel”, zei ze halverwege de tweede helft toen een Kesselse zege nog allerminst zeker was.

Peeters, die net voordat hij de winnende treffer binnen kopte een grote kans miste, kon na afloop wel lachen om de opmerking van zijn moeder. „Dat klopt ja, als we verliezen heb ik slechte zin”, zei hij.

‘Kan niet koppen’

Dat hij ondanks zijn lengte met het hoofd scoorde, is bijzonder. „Eigenlijk kan hij helemaal niet koppen”, lachte Kessel-trainer John Paulissen. „Daar heeft hij gelijk in, meestal kop ik over”, zei Peeters. „Maar het is wel extra lekker dat ik de kans die ik miste op deze manier goed kon maken.”

De roodhemden waren opgelucht dat de zege binnen was, want het was een zware en moeilijke middag. Toch begon de ploeg uitstekend, want topscorer Willem Kruijk schoot na ruim een kwartier een vrije trap kiezelhard in de kruising.

Goal met de hand

Na 32 minuten spelen kwam Doenrade op gelijke hoogte. Luc Cremers werkte de bal na een vrije trap in het doel. Dit deed hij niet met het hoofd, zoals een groot deel van het publiek dacht, maar met de hand, zo liet hij later optekenen.

In de tweede helft leek de wedstrijd op slot te zitten en oogden beide ploegen gezapig. De Kesselnaren bleken uiteindelijk fitter en creëerden aan het einde enkele grote kansen wat hen de winst bracht.

Klein wonder

Kessel-trainer Paulissen vond het een verdiende zege. „We hebben veruit de meeste kansen gecreëerd en vrijwel niks weggeven. Ik vind het vooral heel leuk voor de jongens. Ze hebben, hoewel het heel zwaar was in deze hitte, enorm hard geknokt. Het duurde lang voordat de winnende viel, maar ik heb gezegd dat ze rustig moesten blijven. We creëren namelijk altijd kansen”, zei Paulissen.

Kessel heeft nog twee winstpartijen nodig om promotie veilig te stellen. „We zien het wel. Twee jaar geleden speelden we met dezelfde groep ergens in de vijfde klasse. Als we nu weer promoveren, zou dat toch wel een klein wonder zijn”, aldus de Kesselse oefenmeester.