4e/5e klasse

Voetballers Grashoek winnen dankzij hattrick ‘41-jarige A-junior’

Print
Voetballers Grashoek winnen dankzij hattrick ‘41-jarige A-junior’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Grashoek -

Onder tropische omstandigheden had Grashoek zondagmiddag geen kind aan het Brabantse Sambeek, dat blij mag zijn dat het bij 4-0 bleef.

De wedstrijd is zeven minuten oud. Chris Hunnekens neemt de bal aan en degradeert vervolgens de voltallige Sambeekse defensie tot oefenpionnen: 1-0. Het publiek vermaakt zich en scandeert ongegeneerd: „Tien, tien tien!”

Gouden keuze

Maar zover mocht het niet komen. Al waren daar wel genoeg grote kansen voor. Een Grashoekse delicatesse, volgens trainer Nelis Luijten: „Als je er in de competitie al 101 weet te scoren, dan weet je ook wel kansen te creëren. En dat zelfs zonder Raoul Bennenbroek, die er vorig seizoen maar liefst 35 maakte.”

De jonge goalgetter raakte in de openingswedstrijd van dit seizoen zwaar en langdurig geblesseerd, waardoor Luijten beroep moest doen op Bas Gloudemans, de spits van het tweede elftal. „Bas is een ervaren speler met een geweldige mentaliteit”, oordeelt Luijten. „Hij fungeert ook als verlengstuk van de trainer en heeft met zijn leeftijd toch ook een soort van vaderrol binnen de groep.”

Een gouden keuze, zo blijkt. Zo gretig als een A-junior is de 41 lentes jonge centrumspits goed voor een hattrick, waardoor de eindscore ‘maar’ bij 4-0 blijft.

Goedgemutste trainer

Is dat dan het enige verbeterpuntje voor de thuisclub? „Nee”, oordeelt Luijten. „Wij spelen graag snel diep, waardoor we dus ook veel kansen weten te creëren. Maar dan moet je wel bijsluiten.” Desalniettemin was een goedgemutste Luijten vergevingsgezind: „Maar met zo’n temperaturen, snap ik ook wel dat je dat niet altijd even makkelijk meer kan opbrengen.”

Verbindende sleutel

Grashoek oogt klaar voor het duel tegen FC RIA, en hoopt zo terug te keren naar de vierde klasse, waar de ploeg in 1995 voor het laatst speelde. Dat treffen zal overigens tevens het laatste optreden zijn van Luijten.

Een gemis, nu al. „Nelis is dé verbindende sleutel van heel de club”, meent Gloudemans, die na volgende week eveneens afzwaait. „Het is onvoorstelbaar bijna als je kijkt wat hij voor elkaar heeft gekregen.”

Daar kan de coach zich wel in vinden. „Toen ik hier voor het eerst kwam, leek het wel kindervakantiewerk. Als je dan kijkt naar wat deze groep voor elkaar heeft gekregen binnen drie jaar, dan is dat gewoon fantastisch.” Een mooie, lange rit, die bekroond kan worden met promotie. „Dat zou mooi zijn.”