3e/4e klasse

Goaltjesdief helpt Stormvogels aan zege, maar mist slot seizoen

Print
Goaltjesdief helpt Stormvogels aan zege, maar mist slot seizoen

Lloyd Kooiman (links) moet vanwege een vakantie naar Bali de rest van de nacompetitie missen. Afbeelding: Lé Giesen

Siebengewald -

Om aanspraak te blijven maken op een plek in de derde klasse moest Stormvogels’28 op eigen veld winnen van Festilent. Dat lukte na verlenging: 3-2.

Er was in Siebengewald nog een flinke rekening te vereffenen. Precies een jaar geleden stonden Stormvogels’28 en Festilent ook al op Sportpark het Eindpunt tegenover elkaar.

Stormvogels, dat toen dienst deed als derdeklasser, degradeerde door toedoen van de gasten uit Zeeland. Behalve een plek in de halve finale van de nacompetitie stond er voor de Siebengewaldse formatie ook de nodige eer op het spel.

Veilige haven

Dat Stormvogels op zoek was naar revanche was pas te merken nadat Jochem Fleuren de gasten al binnen tien minuten op 0-1 had gezet.

Lloyd Kooiman trok amper vijf minuten later de stand alweer gelijk met een droge knal (1-1). Lang leek het daarbij te blijven. Zes minuten voor tijd was het echter wederom Kooiman die de thuisploeg naar een veilige haven leek te loodsen (2-1).

Eigen doelpunt

Berusting langs de zijlijn. Supporters realiseerden zich dat er met deze stand geen verlenging aan te pas zou komen. Maar dat was buiten Thijs Kerkhoff gerekend, die de bal een minuut voor tijd achter zijn eigen doelman werkte: 2-2.

De verlenging was nog geen zestig seconden oud toen Thomas Creemers de thuisploeg op 3-2 zette. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Wat de ploeg te verwijten viel, was dat het daarbij bleef. Kansen op een ruimere marge waren er alom.

Zonder goaltjesdief

Stormvogels moet nog twee keer winnen en dan keert de ploeg na een jaar afwezigheid weer terug in de derde klasse. Die twee wedstrijden zal Stormvogels het moeten doen zonder Kooiman, de man die zich zondagmiddag tot matchwinnaar ontpopte door twee keer te scoren.

„Dat zijn mijn laatste goals van het seizoen”, verklaart hij. Heeft de goaltjesdief zó weinig zelfvertrouwen of is er wat anders aan de hand? Dat laatste is het geval.

Vakantie geboekt

Het was december en de winterstop naderde. Stormvogels stond in de kelder van de vierde klasse en een seizoenstoetje met als hoofdprijs promotie was toentertijd een utopie. „Toen heb ik tien weken Bali geboekt, wist ik veel”, kijkt Kooiman terug. „Ik zou het nog kunnen omboeken, maar ik heb ook wel zin in de vakantie.”

De buitenspeler vertrekt deze week nog naar het Indonesische eiland en zal vanaf daar de apotheose van het Siebengewalds avontuur in de nacompetitie moeten volgen. Aan vertrouwen ontbreekt het Kooiman niet. „We moeten tegen GFC’33 toch? Ah, die kennen we van de competitie. Dat komt goed.”