2e/3e klasse

Voetballers Heksenberg op tandvlees verder na late zege op RVU

Print
Voetballers Heksenberg op tandvlees verder na late zege op RVU

Afbeelding: Getty Images

hoensbroek / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Iedereen had zich al verzoend met een verlenging. Mike Olijve echter niet, want hij schoot Heksenberg ten koste van RVU naar de volgende ronde: 3-2.

De emmers water dienden al bijgevuld te gaan worden, want de extra tijd zat er immers aan te komen. In de laatste minuut van het duel - het stond 2-2 - kreeg RVU bij de middenlijn een vrije trap. Die werd slecht teruggespeeld, waardoor Olijve de bal kon onderscheppen en doelman Robbie van Winssen van grote afstand voor de derde keer de bal uit het net liet halen: 3-2.

Tijd om terug in de wedstrijd te komen had RVU niet meer, want even later klonk het eindsignaal. Door deze benauwde zege mag Heksenberg volgende week op bezoek bij SVN en dat wordt nog moeilijker.

Alle zeilen bijzetten

Olijve dus matchwinnaar door twee keer te scoren. Hij was in zijn nopjes met de winst. ,,Wij hebben vooral na de rust veel geluk gehad, want RVU had toen de betere kansen. In die fase moesten we alle zeilen bijzetten om de verlenging nog te halen.”

En over zijn winnende treffer: „Vanuit mijn ooghoek zag ik dat zij de bal terug gingen spelen in plaats van die meteen voor ons doel te gaan slingeren. Door er meteen bovenop te duiken kon ik de bal bemachtigen en die binnenschieten. En dus mogen wij het nu in de tweede ronde tegen SVN te gaan opnemen.”

Gemis aan morele steun

Heksenberg leeft dus nog, maar klassenbehoud wordt nog een hels karwei, omdat het veel spelers vanwege blessures mist. Zondagmiddag ontbeerde de thuisclub ook nog eens de morele steun van het derde elftal en het vrouwenteam. Die support werd node gemist, omdat die ploegen op Mallorca verbleven.

Daardoor was de sfeer niet zoals voorheen, maar de spelers gingen er wel vol voor. Halverwege de eerste helft profiteerde Steven de Winter van een verdedigingsfout (1-0), maar kwam RVU tien minuten later toch op gelijke hoogte door Mitchell de Jong: 1-1.

In mineur eindigend

Na de rust hadden de gasten het betere van het spel, maar verzuimden de kansen te benutten en kon Olijve zijn ploeg na een domme overtreding weer op voorsprong schieten. De buit leek binnen, maar na de rode kaart voor Mohamed Ouaissa kreeg RVU veel ruimte.

En weer profiteerde De Jong: 2-2. RVU wilde de verlenging halen, waarin het tien tegen elf zou zijn. Maar weer slecht verdedigen brak RVU echter op, waardoor het toetje van het seizoen in mineur eindigde.