Bezoekers geschokt door onkruid op kerkhof Rothem

Het onkruid staat op veel plekken op het kerkhof van Rothem meer dan 50 centimeter hoog. © Frank Vinck.

Bezoekers spreken schande over het met onkruid overwoekerde kerkhof van Rothem. Volgens het kerkbestuur is wisseling van de wacht in verantwoordelijkheid voor het onderhoud er debet aan.

Sjak Planthof

Ger Asselmans uit Rothem woonde zaterdag een begrafenis bij op het kerkhof naast de Heilig Hart kerk. „Ik ben me kapot geschrokken. Het is schandalig hoe het er bij ligt. Ik zou mijn huisdier er nog niet laten begraven.”

Het ging om de begrafenis van een oom van Frank Vinck. Hij maakte foto’s van het onkruid tussen de graven. „Dit is respectloos naar degenen die hier hun eeuwige rust dienen te vinden.” Hij zette de beelden op Facebook. Dat leverde ruim 50 reacties op waarin massaal schande gesproken werd van de aanblik.

De parochie-cluster Meerssen is als eigenaar verantwoordelijk voor het kerkhof. Pastoor Wim van Meijgaarden spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. „De firma die het onderhoud moet doen, heeft dat niet gedaan. Er heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden in de leiding van het onderhoudsbedrijf.” Ondertussen is een kerkhofcomité van de parochie Rotem sinds vorige week volop bezig om het terrein te ontdoen van het welig tierende onkruid, aldus Van Meijgaarden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal