Zeg het maar… Pieter Vliex

Pieter Vliex.

Pieter Vliex. © SV Simpelveld

SV Simpelveld viert dit weekend haar 100-jarig bestaan. Voorzitter Pieter Vliex (52) grijpt deze gelegenheid aan om na 10 jaar de voorzittershamer door te geven.

Paul Dolhain

Sinds donderdag wordt het jubileum van de voetbalvereniging gevierd. Jullie zitten op de helft. Hoe gaat het?

„Tot nu toe is het allemaal uiterst gezellig verlopen. Al zijn we eigenlijk vorige week al begonnen met een sponsordiner bij de International Butler Academy in Simpelveld. Donderdag hadden we voor de jeugd een dj-avond en gisteren hebben we de jubilarissen gehuldigd, was er een wedstrijd tussen Oud-Simpelveld en het Roda JC uit 1994-1995 en hadden we een reünie voor alle oud-leden.”

Hoeveel jubilarissen zijn er gehuldigd?

„In totaal 13 leden. Toevallig zijn ook de oudste leden gehuldigd: Jo en Jan Vijgen. Beiden zijn 60 jaar lid en nog steeds betrokken bij de vereniging. Zo speelt Jo nog Walking Football en speelt de kleindochter van Jan ook bij SV Simpelveld.”

Wat staat er nog meer op de agenda dit weekend?

„Vandaag is er jeugddag voor alle kinderen uit de regio en treden De Corona’s vanavond op. Morgen worden de finales van de bekerwedstrijden van de dames en heren bij ons gespeeld.”

Na dit weekend bent u voorzitter af, waarom juist nu?

„Ik ben nu tien jaar voorzitter geweest en met mij heeft het hele bestuur aangegeven dat het tijd is om een nieuwe lichting de kans te geven.”

En die nieuwe leden zijn al gevonden?

„Jazeker. Patrick Wiggerman wordt de nieuwe voorzitter dus dat gaat helemaal goedkomen.”

U blijft wel nog verbonden aan de vereniging?

„Zeker weten. Ik ben 16 jaar geleden lid geworden toen mijn oudste zoon hier ging voetballen. Ik ben jeugdleider geweest, trainer en jeugdvoorzitter, wie weet wat er nog op mijn pad komt hier.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee