Bethanië

Venlo blij met 175 extra bedden voor arbeidsmigranten in klooster

Print
Venlo blij met 175 extra bedden voor arbeidsmigranten in klooster

Voormalig klooster Bethanië in Venlo, waar al 225 arbeidsmigranten worden gehuisvest. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het gemeentebestuur van Venlo is blij met de uitbreiding van 225 naar 400 bedden voor arbeidsmigranten in voormalig klooster Bethanië.

Dat laten Burgemeester en Wethouders aan de huisvester, Flexrooms Venlo, weten. Ze verwijzen naar de verwachting dat de komende vier jaar 4800 buitenlandse werknemers nodig zijn om de banen in te vullen in Noord-Limburg. De gemeente Venlo sprak eerder de ambitie uit drieduizend bedden te realiseren voor de tijdelijke krachten.

Positieve ervaringen

Het betreft overigens een principebesluit, waaraan voorwaarden zijn verbonden en waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Een definitief standpunt wordt ingenomen als Flexrooms de vergunning heeft aangevraagd. Het college stelt wel dat het vertrouwen in Flexrooms groot is, gezien de positieve ervaringen met de huidige huisvesting in Bethanië.

In het klooster Dominicanessen van Bethanië aan de Kaldenkerkerweg worden in 116 kamers 225 arbeidsmigranten opgevangen. Vanwege de grote vraag naar tijdelijke werknemers wil Flexrooms het aantal bedden uitbreiden met maximaal 175. Er worden 46 woningen toegevoegd door hoofdgebouw, boerderij, stallen en kantoor te verbouwen. Er komen kamers en studio’s.

Verval

Door de nieuwe bestemming blijven monumentale gebouwen behouden en worden ze beschermd tegen verval, meent het gemeentebestuur. Het is blij dat huisvesting in fatsoenlijke gebouwen plaatsvindt, zodat niet uitgeweken hoeft te worden naar recreatieparken en campings. Het betreft tijdelijke huisvesting, zodat niet gevreesd hoeft te worden voor bouwen voor leegstand als de bevolking gaat krimpen. Extra aandacht moet Flexrooms wel besteden aan het bouwen en parkeren in de kloostertuin.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →