Korfbalkampioen

Samenwerking stuwt Astrantia/ONA naar historische hoogte

Print
Samenwerking stuwt Astrantia/ONA naar historische hoogte

De kampioenen van Astrantia/ONA vieren feest Afbeelding: Marieke Lemmen

Middelaar / Molenhoek / Mook / Plasmolen -

Bij de korfbalsters van Astrantia/ONA uit Middelaar en Overasselt is zondag de vlag in top gegaan. In Leunen rekende de korfbalcombinatie uit Limburg en Gelderland af met naaste concurrent Oranje Wit. Met een 8-9 overwinning ging Astrantia/ONA met de titel aan de haal. Het team promoveert voor het eerst naar de Topklasse van het dameskorfbal.

Het treffen in Leunen was een heuse topper. Thuisploeg had een overwinning nodig om kampioen e worden. Voor de bezoeksters volstond een gelijkspel.

Onder tropische omstandigheden hield de koploper in de Hoofdklasse het hoofd het koelste. Oranje Wit mocht de score openen maar daarna hield het Astrantia/ONA van trainer Ronald Dost de regie in handen. Halverwege leidden de gasten met 4-6. Na de pauze liep de marge op naar 4-7 maar kam Oranje Wit terug. Verder kwamen de Leunense dames niet. Met 8-9 trok Astrantia/ONA de winst over de eindstreep en kon de champagne ontkurkt worden.

Astrantia/ONA speelt de thuiswedstrijden in de veldcompetitie af in Middelaar. In de zaal waar beide clubs ook samenwerken is sporthal De Passelegt in Overasselt de thuisbasis. Daar speelt het team in het Astrantio geel-zwart. Indoor speelt de ploeg op Overgangsklasseniveau. De huisleur is daar rood en wit van ONA.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen