Politie deelt tientallen boetes uit bij controles op de Maas

Print
Politie deelt tientallen boetes uit bij controles op de Maas

Afbeelding: Politie

Maasbracht -

De politie heeft afgelopen weekend bij controles van recreatievaartuigen op de Maas 34 bekeuringen uitgedeeld.

Twee van de gecontroleerde schippers bleken te veel te hebben gedronken en kregen naast een bekeuring ook een vaarverbod van vier uur.

De politie voerde de controles op zaterdag en zondag uit in samenwerking met de Douane en het Agentschap Telecom. Ze maakten daarbij gebruik van een groot patrouillevaartuig, een speedboot en twee waterscooters.

Patserboten

De controles richtten zich voornamelijk op veiligheid, maar de politie was ook alert aanwijzingen voor mogelijk witwassen, zoals zogenaamde ‘patserboten’ waarvan de opvarenden nauwelijks legaal inkomen hebben.

De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Daarnaast volgde er ook prenten voor onder meer het varen zonder dodemanskoord, het veroorzaken van hinderlijke golfbewegingen en het niet dragen van reddingsvesten wanneer dat verplicht is.

Rode diesel

Daarnaast controleerde de douane op gebruik van rode diesel als brandstof. Voor pleziervaartuigen is dat in Nederland verboden. Het Agentschap Telecom constateerde bij verschillende schippers onvolkomenheden bij de scheepsdocumenten en de marifoonapparatuur.

De schippers die te veel alcohol hadden genuttigd, bliezen bij een test beide 1.0 promille. Maximaal is 0,5 promille toegestaan. De twee schippers, een Duitser en een man uit Beegden, mochten vier uur niet varen.

De politie geeft aan de komende zomer vaker te gaan controleren op het water.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen