Bierfeest

Biersociëteit De Toertel gaat op stand

Print
Biersociëteit De Toertel gaat op stand

De Toertelorganisatie brengt op een bijzondere plek een toost uit. Vanaf links John van de Kamp, Natascha van Heuy en Hay van Arensbergen. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Verandering van spijs doet eten. De organisatie van de Gennepse traditie Toertele in de wei houdt van verrassingen. De eerste vijf bierfeesten voor een ‘select gezelschap’ vonden steeds op een tot het laatst geheim gehouden locatie plaats. Voor de zesde editie worden de leden van de Biersociëteit De Toertel op een bijzondere plaats ontboden. ,,We gaan op stand”, verklappen de organisatoren John van de Kamp, Hay van Arensbergen en Natascha van Heuy-van de Kamp. Waar deze vorstelijke toertelplaats is, wordt pas daags voor het evenement (zondag 23 juni) duidelijk.

Toch lichten de drie een tip van de sluiter op. Liefhebbers van het in Nederland gerijpte gerst en in het Duitse Nassau gebrouwen gerstenat moeten dit jaar een stukje verder reizen. De Toertel verlaat namelijk het Gennepse grondgebied en strijkt neer in het zuiden van de gemeente. Op de verrassende locatie heffen de drie alvast het vertrouwde Toertelglas met het licht troebele bier. ,,Ja, de Gennepse Toertel Weisse smaakt ook hier weer goed”, zegt Hay van Arensbergen. Collega en slijter John van de Kamp voegt er aan toe. ,,Je kunt stellen dat we in alle opzichten op stand gaan.” Het Toertele is meer dan bierdrinken op een bijzondere locatie. Gennepse en Ottersumse ondernemers zorgen voor een hapje. ,,Bakker Arts zorgt voor het brood, de salades met onder andere Russisch ei zijn van De Kroon, Boerderijwinkel Ten Haaf schenkt de eieren en de kaas is van Aurora”, zegt Hay van Arensbergen. De Brabantse band Desolation zorgt voor de muziek tijdens het Toertele. Leden van Biersociëteit De Toertel is hebben jaarlijks het voorrecht de kaarten voor het bierfeestje te verwerven. “Maar voor belangstellenden hebben we nog vrije plaatsen hoor. De kaarten zijn verkrijgbaar bij onze slijterij aan de Spoorstraat in Gennep”, zegt Natascha.