Lèvesloop en t’rug

Organisatie zoekt Limburgs sprekende artiesten

Print
Organisatie zoekt Limburgs sprekende artiesten

Bia Sarton (rechts) en Fred Hoskes van stichting Tijd(s)lijn op de binnenplaats van Roedaen in Ottersum. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Cultureel podium Roepaen is van 15 tot en met 26 oktober het decor voor tien voorstellingen van het muziektheaterspektakel Lèvesloop en T’rug. Met regionale artiesten brengt Stichting Tijd(s)lijn het verhaal over de evacuatietochten die in 1944 vanuit de grensstreek elders in Nederland trokken. Belangstellenden voor een rol in de voorstellingen kunnen op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni aan de audities bij Roepaen deelnemen.

Stichting Tijd(s)lijn zoekt acteurs, actrices, zangers en zangeressen die op vrijwillige basis aan dit theaterstuk mee willen werken. In dit stuk wordt op theatrale wijze teruggekeken op de evacuatietochten, waarin angst en wanhoop maar zeker ook moed en doorzettingsvermogen een rol spelen. ,,Wij vinden dat dit Limburgse verhaal verteld moet worden door Limburgse mensen. Voor mensen die altijd al graag op het toneel hebben willen staan, is dit hun kans. Iedereen vanaf 18 jaar, die denkt een bijdrage te kunnen leveren, kan auditie doen. En heel belangrijk, de Limburgse taal in haar algemeenheid moet gesproken kunnen worden”, zegt regisseuse Bia Sarton.

De audities zijn gepland op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur en vinden plaats bij Roepaen in Ottersum. Er is ruimte per dag voor 40 kandidaten. Aanmelding kan op www.levesloop.nl, waar ook muziekbestanden gedownload kunnen worden. Kandidaten dienen rekening te houden met de repetitieweken (niet iedere dag) van week 35 t/m week 41 en natuurlijk de speeldagen.

De tien voorstellingen vinden plaats op de buitenplaats van Roepaen. De reeks start met try outs op 15,16 en 17 oktober. De première vindt plaats op vrijdag 18 oktober. De overige voorstellingen zijn op 19, 22, 23, 24, 25 en 26 oktober. De voorstelling beginne om 20.00 uur. Voor kaarten zie de website.