Dier van de week

Dier van de week: Axel

Print
Dier van de week: Axel

Axel. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heerlen / Meerssen / Ulestraten -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Axel. Een herder-kruising die er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens een zachtaardig karakter heeft.

Leukste kenmerk?

„Axel is een echte knuffelkont die vooral enorm geniet van contact maken met mensen. Op het speelveld heeft hij het te druk om aanhankelijk te zijn, maar in een rustige omgeving komt zijn lieve karakter naar boven. Hij kruipt dan heerlijk tegen je aan en geniet van de knuffels die je geeft.”

Favoriete bezigheden?

„Deze ongeveer vijf jaar oude jongeman is erg leergierig. In ruil voor een smakelijk hapje pikt hij nieuwe commando’s snel op. We merken dat hij graag traint en hier ook goed in is.”

Is Axel een sociale hond?

„Naar mensen toe is Axel altijd vriendelijk en sociaal. Hij vindt het dan ook heerlijk om tijdens de koffiepauze bij onze medewerkers aan te schuiven. Die koffie laat hij dan achterwege maar tegen een smakelijke boterham kan hij geen nee zeggen. Van andere honden lijkt hij geen fan te zijn.”

Heeft hij ook nog minpuntjes?

„Het feit dat hij uit kan vallen naar andere honden, is het enige minpunt wat wij kunnen bedenken.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Voor Axel zoeken we een baas met ervaring met honden waar geen andere honden en geen kinderen onder de 12 jaar wonen. Omdat Axel zo leergierig is, zou het erg leuk zijn als zijn baas met hem wil trainen.”

Zie jij jezelf dit wel doen? Neem dan contact met limburg@dierenbescherming.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen