Feest in Horster Norbertuswijk

Print
Feest in Horster Norbertuswijk

DAF maakt een bijzonder deel uit van de jubileumfestiviteiten in de Norbertuswijk. Afbeelding: Getty Images

Horst -

De Norbertuswijk in Horst viert op 22, 23 en 29 juni feest. Dan bestaat de wijk namelijk zestig jaar. Naar aanleiding hiervan heeft een werkgroep een uitgebreid feestprogramma samengesteld.

Horst viert als centrumdorp dit jaar het 800-jarig bestaan. In de eeuwen daarna werden er rondom kerkdorpen gesticht. Horst zelf breidde eveneens fors uit. In 1959 startte de bouw van de Norbertuswijk. Na zestig jaar is de multiculturele wijk uitgegroeid tot ruim 3300 inwoners. In het feestprogramma wordt stil gestaan bij het verleden, heden en de toekomst.

Programma

Het programma start op zaterdag 22 juni met de heropening van speeltuin ’t Östenriekske met aansluitend de opening en naamgeving van het groene hart in de wijk. De beweegtoestellen in dit park worden dan officieel in gebruik genomen onder leiding van Olga Commandeur. Van 13.30 tot 17.30 uur is het park tevens de locatie voor een zeskamp. Vanaf 19.00 uur start de feestavond in de tent op het voorplein van de voormalige Norbertuskerk. Hier wordt het eerste exemplaar van een nieuw boekje over zestig jaar leven in de Norbertuswijk aangeboden. Ook worden de winnaars van de zeskamp gehuldigd. Lokale artiesten en een dienstenveiling maken de feestavond compleet. Klokslag 24.00 uur worden de uurwerken op de toren weer in gang gezet. Zondag 23 juni staat in het teken van frühshoppen in de tent van 10.30 tot 13.30 uur onder klanken van de Reulsberger Muzikanten.

DAF-kunstwerk

Zaterdag 29 juni gaat het jubileumfeest verder met om 17.00 uur de onthulling van het DAF-kunstwerk van kunstenaar Jeu van Helden in samenwerking met wijkbewoners, ter ere van de hoofdstraat: Gebr. van Doornelaan. Hub en Wim van Doorne betekenden met hun legendarische DAF veel voor de Nederlandse economie. Aansluitend aan de onthulling die plaatsvindt ter hoogte van de Gebr. van Doornelaan 17 is er van 11.00 tot 14.00 uur een DAF-defilé, waarbij DAF-voertuigen een tocht maken door de regio America, Griendtsveen, Meterik en Horst. Pitstop is het Huis van de Wijk aan de Gebr. van Doornelaan 25.