VVV

VVV-trainer Maurice Steijn naar Al Wahda FC

Print
VVV-trainer Maurice Steijn naar Al Wahda FC

Maurice Steijn (links) en Jay Driessen. Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

/ Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV raakt trainer Maurice Steijn kwijt aan Al Wahda FC in Abu Dhabi. Steijn heeft dinsdagmiddag bij de Venlose club aangegeven zijn nog doorlopende contract af te willen kopen. Dat bevestigt VVV-directeur Marco Bogers.

De Haagse oefenmeester, die kampioen werd met VVV en promoveerde naar de eredivisie, is persoonlijk rond met Al Wahda en wil assistent-trainer Jay Driessen meenemen naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor over een vertrek van Driessen gesproken kan worden, wil Bogers eerst tot een overeenkomst komen met Steijn. Daarvoor gaat de algemeen directeur van VVV woensdag in overleg met de raad van commissarissen van de club.

Geld

Bogers: ,,Maurice heeft bij mij aangegeven naar Al Wahda te willen vertrekken. Voordat we tot een afwikkeling van het contract kunnen komen, zal ik eerst met de commissarissen van de club moeten overleggen. Pas als de afwikkeling van het contract van Maurice rond is, gaan we praten over een eventueel vertrek van Jay Driessen.’’

Al Wahda, een topclub in de Verenigde Arabische Emiraten waar afgelopen seizoen Henk ten Cate trainer was, staat momenteel derde in de UAE Pro League. In Abu Dhabi ligt voor Steijn en Driessen een tweejarig contract klaar. Het duo kan daar een veelvoud verdienen van wat ze in Venlo krijgen.

Succestrainer

Steijn begon vijf jaar geleden bij VVV in de eerste divisie en leidde de club samen met onder andere Driessen naar de eredivisie. De afgelopen twee seizoenen werd telkens relatief gemakkelijk klassenbehoud veiliggesteld. Steijn praatte al eerder met Arabische clubs en kon recent nog naar PEC Zwolle. Die overgang ketste echter af.

Bij VVV is steeds rekening gehouden met het feit dat Steijn een buitenlands avontuur ambieerde. Bogers gaf eerder aan zijn succestrainer bij een eventueel vertrek ondanks diens nog doorlopende contract niet ten koste van alles tegen te willen houden.

Steijn en Driessen waren niet bereikbaar voor commentaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen