Rozenshows in Lottum en Kasteeltuinen Arcen

Print
Rozenshows in Lottum en Kasteeltuinen Arcen

De Rozenopera wordt ook weer opgevoerd. Afbeelding: Kasteeltuinen Arcen

Arcen / Lottum -

Kasteeltuinen Arcen en Rozenhof Lottum zetten van 20 tot 25 juni de roos centraal. Op beide Maasoevers staat de koningin der bloemen vol in de schijnwerpers.

Beide shows zijn op één dag te bezoeken met zowel het voetfietsveer als de veerpont.

Het in barokstijl aangelegde Rosarium van Kasteeltuinen Arcen geldt als een van de mooiste rozentuinen van Europa. In tien gethematiseerde tuinen staan deze maand meer dan 8.000 rozenstruiken in 250 soorten volop in bloei. Tijdens het Rozenfestijn van 20 tot 25 juni keert de Rozenopera terug. Deze operette wordt meerdere keren per dag uitgevoerd door sopraan Maja van ’t Oever en bas Jan Alofs. Zij brengen lichtklassieke melodieën die rozen en romantiek als thema hebben. In het kasteel wordt een tentoonstelling van snijrozen van regionale kwekers in kleurrijke arrangementen ingericht. Daarnaast is er in de Casa Verde een smaakmarkt met rozenbier en rozen ice tea.

De Rozenhof Lottum presenteert van 19 tot 23 juni een Potrozenshow. Kwekers, tuincentra en veredelaars dingen mee naar de titels ‘beste tuinroos’, ‘beste stamroos’ en ‘beste tafelroosje’. Hun inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, studenten en leden van rozenverenigingen. Bezoekers mogen eveneens hun stem uitbrengen Ook wordt de speciale roos ‘Rosa Green Connection Sweet 16’ gedoopt door de Rozenkoningin en de nieuwe burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas. Deze roos is ontwikkeld door de Belgische veredelaar Martin Vissers en wordt aangeboden aan de zestien kernen van de gemeente. Verder zijn er optredens van koren en de harmonie van Lottum.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen