Vijfde verdachte aangehouden voor gewapende woningoverval in Kessel

Print
Vijfde verdachte aangehouden voor gewapende woningoverval in Kessel

Het huis waar de overval plaatsvond. Afbeelding: Track’88

Kessel / Sittard -

De politie heeft dinsdagochtend een vijfde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een echtpaar in Kessel.

Het gaat om een 21-jarige man uit Sittard, meldt de politie.

De woningoverval vond vorig jaar plaats in de nacht van 30 september op 1 oktober. Eerder werden al een 21-jarige man uit Beek, een 23-jarige man uit Geleen, een vrouw van 19 uit Geleen en een 34-jarige man uit Geleen aangehouden.

Steekwapen

Twee mannen drongen rond half drie ’s nachts via de achterzijde de woning aan de Baarloseweg binnen en bedreigden de bewoners met een steekwapen. Vervolgens beroofden ze hen van een fors geldbedrag. Na de overval sloten de twee mannen het echtpaar op in een kast en vernielden ze hun mobiele telefoon, zodat ze geen alarm konden slaan. Pas toen ze zichzelf enige tijd later wisten te bevrijden, konden ze bij de buren de politie bellen.

De twee blanke verdachten droegen capuchons en handschoenen en worden geschat op een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Een van hen had een slank en de ander een gezet postuur. Ze gingen er vermoedelijk in een auto vandoor.

De politie kwam de Sittardenaar op het spoor door onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde in maart aandacht aan deze zaak. In de uitzending werden bewakingsbeelden gedeeld en dat leverde vier tips op.