Moord op Heerlenaar Sjef Klee (26) opnieuw onderzocht

Sjef Klee. © Politie

Politie en Openbaar Ministerie doen nieuw onderzoek naar de dood van Sjef Klee (26) uit Heerlen. Daartoe is besloten nadat deze maand een tip binnenkwam.

Stefan Gillissen

Klee verliet zondagochtend 10 september 1995 met een tweede persoon café het Trefpunt in Brunssum. Ze gingen naar de woning van een vriend van Sjef. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat verliet. Diezelfde ochtend werd zijn lichaam gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de Wenckebachstraat in het Brunssumse Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Dood nooit opgehelderd

Ondanks uitgebreid onderzoek is de dood van Klee nooit opgehelderd. De zaak werd in 2018 op de cold case-kalender geplaatst. Naar aanleiding daarvan meldde zich iemand bij de politie met een tip.

Een onderzoeksteam gaat volgens een woordvoerder „alles op alles zetten om alsnog duidelijkheid te scheppen.”

Op zoek naar getuigen

In het hernieuwde onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. ‘De hulp van het publiek leidt in ruim de helft van alle cold cases tot een doorbraak. Vermoedelijk lopen in Nederland nog honderden mensen rond die informatie hebben over onopgeloste moordzaken als deze. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee’, meldt de politie.

Nabestaanden op de hoogte gebracht

Een woordvoerder van de politie laat weten dat weduwe en zoon van Klee op de hoogte zijn gebracht. „Elk beetje informatie kan van belang zijn. Nabestaanden, inwoners en justitie willen hét antwoord vinden op de vraag die hen al bijna 24 jaar bezig houdt: ‘Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee?’”

Tipgevers kunnen bellen met 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal