Anderhalf jaar celstraf en tbs voor stelselmatige verkrachting en mishandeling van vriendin

Print
Anderhalf jaar celstraf en tbs voor stelselmatige verkrachting en mishandeling van vriendin

Afbeelding: Getty Images

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Vier maanden lang leefde de Ospelse vriendin van X. in een hel. Nu moet hij voor stelselmatige verkrachting en mishandeling van de Ospelse anderhalf jaar de cel in.

Het is de elfde veroordeling van de uit Venlo afkomstige X. voor huiselijk geweld jegens vroegere echtgenote en partners. Volgens de rechtbank kan het daarom niet enkel bij een gevangenisstraf van anderhalf jaar (met aftrek van voorarrest) blijven. X. moet onder behandeling voor zijn korte lontje en agressie. En gezien de beperkte bereidwilligheid voor behandelingen en medewerking in het verleden, is daar volgens de rechter maar één passend oordeel: tbs met dwangverpleging.

De Ospelse en X. leerden elkaar in 2017 kennen en gingen al snel samenwonen. Kort daarna startten de mishandelingen en verkrachtingen. Vier maanden lang duurde het, voordat de Ospelse eind januari 2018 naar de politie stapte en aangifte deed. Ze had toen verwondingen en blauwe plekken over heel haar lichaam.

X. verklaarde enkele weken geleden voor de rechtbank nooit iets van blauwe plekken bij haar gezien te hebben. Hij ontkende haar stelselmatig te hebben mishandeld en verkracht.

De rechter oordeelde echter dat beide aanklachten voldoende bewezen waren en veroordeelde X. conform de eis van de officier van justitie.

Verder kende de rechter de Ospelse vijfduizend euro smartengeld toe. Daarbij komen nog een vergoeding voor medicamenten en reiskosten naar het Centrum voor Seksueel Geweld Limburg, samen een kleine tweehonderd euro. Smartengeld en onkosten komen voor rekening van X.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen