Fietsersbond vraagt aandacht voor onveilige bocht in Roermond

Print
Fietsersbond vraagt aandacht voor onveilige bocht in Roermond

Afbeelding: foto: René Corten

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Bij het omvormen van de Heinsbergerweg in Roermond naar een 30-kilometerweg, moet een gevaarlijk punt worden heringericht. Dat verzoek doet de Roermondse afdeling van de Fietsersbond aan de gemeente.

In de bewuste bocht op de Heinsbergerweg komt veel langzaam en snel verkeer samen. Sinds de aanleg en opening van het fietspad door het Roerdal is de verkeerssituatie er volgens de Fietsersbond Roermond alleen maar onoverzichtelijker op geworden.

Bushalte

„Jaren geleden was het een reguliere kruising, maar op een gegeven moment is de weg aangepast. Er is een bushalte vlak voor de bocht als je vanuit de stad aan komt rijden, automobilisten die richting begraafplaats willen moeten een wat lastige draai maken en er kruisen veel fietsers, vooral als scholieren van en naar Lyceum Schöndeln fietsen”, legt Reinier den Uijl van de Fietsersbond Roermond uit.

Ongeluk

Reden voor de Fietsersbond om nu aan de bel te trekken is het feit dat de gemeente bezig is om van de Heinsbergerweg een 30-kilometerweg te maken. Dit in navolging van de Kapellerlaan waar hetzelfde mee gaat gebeuren. De plannen die de gemeente echter heeft zijn volgens Den Uijl niet afdoende. „Op verschillende plekken worden plateaus gemaakt, om het verkeer langzamer te laten rijden, maar dan nog blijft die bocht een gevaarlijk punt. Er is inderdaad nog geen ernstig ongeluk gebeurd, maar moet dat nodig zijn om iets aan de situatie te doen? In mijn ogen niet.”

Den Uijl is inmiddels zelf bezig met een voorstel over hoe de situatie veiliger zou kunnen. Daarnaast heeft hij binnenkort een overleg op het gemeentehuis om niet alleen dit punt, maar ook andere voor fietsers onveilige situaties in Roermond aan te kaarten. „Er zou wat mij betreft veel meer aandacht voor mogen komen. Dat zal ik de gemeente ook duidelijk maken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen