Crowdfunding voor de uitvaart van vermoorde gijzelaar Ewold Horn

Ewold Horn © EPA

Vrienden van de familie van de vermoorde gijzelaar Ewold Horn zijn een crowdfundingactie begonnen. De bedoeling is om genoeg geld op te halen voor de uitvaart van de Groninger, die ruim zeven jaar werd gegijzeld door terreurgroep Abu Sayyaf op de Filipijnen.

Redactie

Vrijdagmorgen 31 mei schoten de terroristen Horn dood. Tijdens een bloedige confrontatie tussen het Filipijnse leger en Abu Sayaff werd Horn bij een ontsnappingspoging van achteren neergeschoten.

Volgens initiatiefneemster Mieke van der Werk worden de nabestaanden van Horn geconfronteerd met veel extra kosten voor de repatriëring en de uitvaart van Horn. Voor zover bekend is zijn lichaam nog op de Filipijnen. Volgens het Filipijnse leger wordt er eerst forensisch onderzoek gedaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken begeleidt de repatriëring van Horn.

De familie is op de hoogte van de crowdfundingactie en heeft ermee ingestemd. Mocht er na de crematie van Horn geld overblijven, zal dit worden overgemaakt naar de Leprastichting, een instelling die door Ewold zelf werd gesteund.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal