Angst voor loodvergiftiging bij zwangere vrouwen en kinderen in gebied rond Notre-Dame

Het dak van de Notre-Dame ging in vlammen op. © AP

Zwangere vrouwen en kinderen die in de buurt wonen van de Notre-Dame in Parijs, wordt geadviseerd hun bloed te testen vanwege mogelijke loodvergiftiging.

Redactie

Bij de verwoestende brand die de historische kathedraal trof op 15 april smolt ongeveer 300 ton aan lood. En nu zou bij een kind een te hoge concentratie lood zijn gemeten.

Volgens de BBC komt de waarschuwing van de regionale gezondheidsdienst na de meting bij het kind, dat woonde op Île de la Cité, het eiland waarop de Notre-Dame staat. Na de brand in april werd al snel gewaarschuwd voor schadelijk stoffen die zijn vrijgekomen.

De regionale gezondheidsdienst is inmiddels een milieuonderzoek begonnen. Onderzoekers sluiten niet uit dat andere factoren dan de brand in de Notre-Dame hebben bijgedragen aan de verhoogde loodconcentratie die bij het kind gevonden is.

Zwangere vrouwen en kinderen onder de 7 jaar die op Île de la Cité wonen, wordt geadviseerd uit voorzorg bij hun dokter langs te gaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal