Wil Boessen aan de slag als trainer bij Helmond Sport

Print
Wil Boessen aan de slag als trainer bij Helmond Sport

Afbeelding: Toin Damen

Wil Boessen is de nieuwe trainer van Helmond Sport. De 55-jarige trainer uit Born neemt het stokje over van de ontslagen Robby Alflen en gold in Helmond als topkandidaat voor de vrijgekomen vacature.

Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de club, waar hij zelf nog 2,5 jaar voetballer was. Het is een pré voor Boessen dat hij eerder goed presteerde bij clubs met beperkte middelen. Zo haalde hij met het toen financieel geplaagde Fortuna Sittard twee jaar op rij de play-offs en herhaalde hij dat kunstje in 2014 bij TOP Oss.

Met FC Den Bosch haalde hij het vorig jaar nét niet, maar dit seizoen, gesteund door geldschieter Kakhi Jordania, weer wél. Boessen werd vlak voor die play-offs echter ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Verleden bij de club

Verder is het een pré voor Boessen dat hij een verleden heeft bij Helmond Sport. Hij sloot er zijn loopbaan als profvoetballer af in 1999 en voetbalde er nog onder toenmalig trainer Louis Coolen, de huidige technisch adviseur van Helmond Sport. Hij gold als een karakterjongen en bleef altijd contact houden met de club; zo was hij in 2017 nog op de receptie ter ere van het 50-jarige jubileum van de club. Dat is een bijkomend voordeel.

Helmond Sport moest echter eerst de onderhandelingen met de in mei ontslagen Robby Alflen afronden voordat het in zee kon gaan met Boessen. Toen die onderhandelingen erop zaten, werd het pad geplaveid voor Boessen, die in het verleden ook al eens jeugdtrainer was bij Helmond Sport en verder dus bij Fortuna (assistent- en hoofdtrainer), VVV (assistent), TOP Oss, Chiangmai FC, Lampang FC en FC Den Bosch als trainer actief was.