hotelkamers

‘Reservering hotelkamers vergroot kans op komst Songfestival naar Maastricht’

Print
‘Reservering hotelkamers vergroot kans op komst Songfestival naar Maastricht’

Afbeelding: De Limburger

maastricht / Maastricht-Airport / Itteren -

Dat het MECC al drieduizend hotelkamers in de regio heeft gereserveerd, vergroot de kans om het Eurovisie Songfestival naar Maastricht te halen. Ook moet dit straks torenhoge kamerprijzen voor­komen.

Dat zegt MECC-directeur Rob van de Wiel. Hij wijst op de prijzen voor kamers rond de Formule 1-race in Zandvoort van volgend jaar die door het dak gaan. „Op sommige plekken betaal je een paar duizend euro. Ik wil niet dat hier hetzelfde gebeurt. Over voldoende hotelkamers beschikken verhoogt onze kans van slagen. Op papier heeft onze regio genoeg accommodaties, maar graag vermijd ik dat die in de praktijk plots weg zijn of gereserveerd worden door mensen die hier een slaatje uit willen slaan.”

Lees ook: Missie Songfestival in Maastricht: ‘We moeten vooral met één mond spreken’

Hij noemt het niet uniek dat het MECC zo veel verblijven reserveert. „Dat doen we vaker, voor congressen ­nemen we soms ook een optie op duizend kamers.” De drieduizend kamers zijn vooral bedoeld voor artiesten, crew, pers en genodigden. Indien het Songfestival aan Maastricht wordt gegund, verloopt de verhuur via een al bestaande boekingsservice van het MECC.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee