Generale repetitie leerlingen ’t Spick voor Kinjer OLS

Print
Generale repetitie leerlingen ’t Spick voor Kinjer OLS

De kostuums worden zelf gemaakt. Afbeelding: Het Spick

Beesel / Reuver -

Kinderen van basisschool ‘t Spick uit Beesel maken zich op voor het Kinjer OLS. Dinsdag 18 juni is de generale repetitie.

In Sevenum gaan 23 basisscholen op 25 juni strijden om ‘t Ummeke. De leerlingen van groep 6 en 7 van ‘t Spick zijn sinds eind vorig jaar al bezig met de voorbereidingen en worden daarbij geholpen door ouders en leden van de plaatselijke schutterij St. Georgius & St. Sebastianus. Vanaf maart oefenen ze iedere vrijdagmiddag in de gildekamer van de schutterij met marcheren, schieten en trommelen. Tussendoor wordt er hard gewerkt aan de kostuums. Bij het vogelschieten op 20 april werden alle rollen verdeeld.

Dinsdag 18 juni wordt de voorbereiding afgesloten. De deelnemende kinderen maken dan om 13.30 uur een rondje door het centrum. Vanuit school marcheren ze in vol ornaat door de straten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee