Generale repetitie leerlingen ’t Spick voor Kinjer OLS

Print
Generale repetitie leerlingen ’t Spick voor Kinjer OLS

De kostuums worden zelf gemaakt. Afbeelding: Het Spick

Beesel / Reuver -

Kinderen van basisschool ‘t Spick uit Beesel maken zich op voor het Kinjer OLS. Dinsdag 18 juni is de generale repetitie.

In Sevenum gaan 23 basisscholen op 25 juni strijden om ‘t Ummeke. De leerlingen van groep 6 en 7 van ‘t Spick zijn sinds eind vorig jaar al bezig met de voorbereidingen en worden daarbij geholpen door ouders en leden van de plaatselijke schutterij St. Georgius & St. Sebastianus. Vanaf maart oefenen ze iedere vrijdagmiddag in de gildekamer van de schutterij met marcheren, schieten en trommelen. Tussendoor wordt er hard gewerkt aan de kostuums. Bij het vogelschieten op 20 april werden alle rollen verdeeld.

Dinsdag 18 juni wordt de voorbereiding afgesloten. De deelnemende kinderen maken dan om 13.30 uur een rondje door het centrum. Vanuit school marcheren ze in vol ornaat door de straten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →