Tegels picknickfestival Get Together met buitenlands talent

Print
Tegels picknickfestival Get Together met buitenlands talent

Het park aan de Watermunt stroomde de afgelopen twee jaar vol met bezoekers. Afbeelding: AstroGeert

Tegelen -

Get Together was één van de hoogtepunten van ‘200 jaar Tegelen’ en kreeg daarom vorig jaar een vervolg. Zondag 16 juni is alweer de derde editie van het picknickfestival in het park aan de Watermunt. Met ook nu get meziek, get aete en get drinke en een internationaal tintje.

In een relaxte sfeer kunnen bezoekers gezeten op een zelf meegebrachte stoel of picknickkleed kijken en luisteren naar muziek en theater. Op het podium wordt om 12.30 uur afgetrapt met het Popshopfestival on Tour. Jeugdige bands geformeerd door docenten van het Kunstencentrum en de Vocalshop uit Venlo spelen naast covers van bekende hits ook kinderliedjes. Daarna treedt het gelegenheidsduo Vincent van Reen en Lilly-Jane Young op. Gevolgd door de pas 11-jarige Lars Broekman, sinds zijn deelname aan The Voice Kids meer dan een lokale beroemdheid.

Het Bright Music Mountain collectief geeft het festival zelfs internationale allure. Drie buitenlandse talenten verschijnen op het podium. Uit Duitsland komen Anna Elu en Jeffrey Kolkman, de Letse singer-songwriter Martins Balodis tourt regelmatig met zijn band door de Baltische staten en komt in Tegelen zijn soloproject promoten. Vervolgens is de beurt aan de Venlose formatie Lone Road Station, die vorig jaar het Zomerparkfeest opende. Get Together wordt vanaf 19.00 uur afgesloten door Slicks, een band van eigen bodem met een schat aan podiumervaring.

Voor de jongste bezoekers zijn er allerlei attracties en een workshop clownerie. De oudere jeugd kan aan de slag met graffiti. Verder is een speciaalbierencafé ingericht. Maar iedereen mag ook zelf get te aete en drinke meebrengen, het is tenslotte een picknick.