Dierbaar

Twee jaar bloed, zweet en tranen, maar de heropvoeding van Lucky is grotendeels gelukt

Print
Twee jaar bloed, zweet en tranen, maar de heropvoeding van Lucky is grotendeels gelukt

Helen Pieters reageerde op een advertentie en trof Lucky in een flat waar hij vaak alleen in een bench zat. Ze bood het hondje een nieuw, warm thuis. Afbeelding: Loraine Bodewes

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Lucky, ooit bekend als Rocky.

Als Helen Pieters (61) uit Vroenhoven een tip krijgt over een hondje op Marktplaats, gaat ze samen met haar man kijken. „Het bleek een kruising te zijn tussen een jack russell, een teckel en nog iets.” Het stel treft het hondje aan in een kleine flat, waar hij de dag grotendeels alleen en in een kleine bench doorbrengt, met niet meer dan een bal en een touw. „Hij was niet opgevoed, geobsedeerd door het touw en zelfs een ommetje maken bleek een ramp.”

Gedragsstoornis

Ondanks dat het geen wederzijdse liefde op het eerste gezicht is, besluiten Helen en haar man de teckel – die ze van Rocky omdopen tot Lucky - in huis te nemen. „Hij had duidelijk een gedragsstoornis. Gaf je hem aandacht, dan rende hij naar zijn balletje omdat hij zich geen houding wist te geven. Het heeft bloed, zweet en vooral tranen gekost, maar inmiddels zijn we tweeënhalf jaar verder en heeft de (her)opvoeding haar vruchten afgeworpen. Lucky’s gedrag is nog steeds niet ‘normaal’ en hij houdt niet van knuffelen, maar hij luistert nu goed, loopt zelfs mee zonder riem en is superlief met kleine kinderen en ouderen. Ondanks de moeilijke start kunnen we onze ‘tokkie’ absoluut niet meer missen!”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen