Heerlen zoekt nieuwe vrijwilligers reanimatienetwerk

Print
Heerlen zoekt nieuwe vrijwilligers reanimatienetwerk

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

In Heerlen zet een netwerk van burgerhulpverleners zich in voor mensen met een hartstilstand. Om die hulp ook in de toekomst optimaal te houden zijn nieuwe vrijwilligers erg welkom.

De hulpverleners komen in actie als er een hartstilstand dichtbij huis of werk plaatsvindt. Ze krijgen dan een telefoontje van de alarmcentrale. Vaak starten zij al met de reanimatie totdat de ambulance er is om het over te nemen. Hoe meer mensen deelnemen aan het netwerk hoe groter de kans om levens te redden. Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn en bereid om een cursus te volgen voor reanimatie en het gebruik van een AED. De eigen bijdrage hieraan bedraagt 5 euro. Verder dienen de deelnemers in het bezit te zijn van een gsm. Opgeven kan via: www.hartveilig.nl. Men kan zelf de beschikbaarheid aangeven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen