Filmrecensie

Vervolg op Franse filmhit is maar ten dele geslaagd

Print
Vervolg op Franse filmhit is maar ten dele geslaagd

De personages zijn voldoende kleurrijk om te boeien. Afbeelding: istock

Niemand had verwacht dat regisseur Guillaume Canet ooit nog met een vervolg op zijn filmhit Les Petits Mouchoirs (2010) zou komen. De belevenissen van een vriendengroep trokken in Frankrijk ruim vijf miljoen bezoekers. Met de dood van een belangrijk personage leek het filmdrama te zijn afgerond.

Toch verzon Canet een tweede deel waarbij alle betrokkenen elkaar na jaren weer ontmoeten. Hoofdpersoon Max (François Cluzet) zit daar niet op te wachten. Het liefst ziet hij zijn ongenode gasten meteen weer vertrekken. Geldproblemen en oud zeer zijn verantwoordelijk voor zijn botte opstelling. Toch blijft het gezelschap bij elkaar en worden oude wonden opengereten.

Was dit vervolg een goed plan? Ja en nee. Het verhaal voelt zeer geforceerd aan, maar de personages – onder wie een succesvolle regisseur, een alcoholistische moeder met een vervelend kind plus de ex van Max – zijn voldoende kleurrijk om weer te boeien. Maar een schare fans zoals bij de voorgaande film het geval was, zal deze voortzetting zeker niet genereren.

INFO

Regie: Guillaume Canet Acteurs: Francois Cluzet en Marion Cotillard Genre: Drama

Sterren: 3 (van 5)