Bisschop Smeets wijdt eerste priesters

Print
Bisschop Smeets wijdt eerste priesters

Afbeelding: Cord Beckmann

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Bisschop Harrie Smeets heeft Marco Figliola en Cesar Cortes Oviedo tot nieuwe priesters voor het bisdom Roermond gewijd. De priesterwijding - de eerste sinds zijn aantreden als bisschop - vond zaterdagochtend plaats in de Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond.

Marco Figliola (32) komt uit Italië en Cesar Cortes Oviedo (35) uit Honduras. De twee behoren tot de gemeenschap van de Neocatechumenale Weg - een relatief nieuwe gemeenschap binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Figliola werkte als kapelaan in de binnenstad van Roermond en in Herten. Cortes Oviedo was verbonden aan de parochies in Roermond-Noord-Oost.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen