Zware bom gevonden: binnenstad van Kleef wordt ontruimd

Print
Zware bom gevonden: binnenstad van Kleef wordt ontruimd

Foto ter illustratie Afbeelding: AD / Boaz Timmermans

/ Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De binnenstad van Kleef, net over de Duitse grens bij Gennep, wordt maandagmiddag ontruimd omdat er een zware bom uit WOII is gevonden. Bewoners en bezoekers moeten de binnenstad verlaten. Dan wordt de ontsteking uit de bom, een blindganger, gehaald. Daarna wordt de bom afgevoerd.

Gedurende die tijd is de binnenstad verboden gebied.

De bom is maandag gevonden aan de Minoritenstrasse bij het slaan van heipalen voor nieuwbouw, op de plek weer eerst een bioscoop stond. De bom ligt in een schacht.

Deskundigen van de Duitse EOD zullen met een ladder afdalen in de schacht om de bom onschadelijk te maken.

Toegangswegen afgesloten, hogeschool dicht

Naar schatting enkele duizenden mensen moeten de binnenstad uit. Mensen die slecht ter been of zien zijn worden door de ambulancedienst thuis opgehaald. De bewoners worden opgevangen in de brandweerkazerne.

Veel Nederlanders

In Kleef zijn momenteel ook veel Nederlanders aan het shoppen. Kleef ligt vlak over de grens bij Gennep. Brandweer en politie rijden door de binnenstad om het publiek te informeren.

De nabijgelegen hogeschool Rhein-Waal heeft de studenten en docenten om 15.00 uur naar huis gestuurd. Ze mogen maandag niet meer terugkomen.

Vermoedelijk zal ook het treinverkeer op het station van Kleef stilgelegd worden. Automobilisten wordt gevraagd met een grote boog om Kleef heen te rijden. Als de bom onschadelijk is gemaakt zal de sirene in Kleef een minuut loeien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →