L1 blij met plek op NPO3

Print
L1 blij met plek op NPO3

Hoofdredacteur Leo Hauben Afbeelding: Bas Quadvlieg

Regionale omroep L1 is blij met een plekje op NPO3. Dat stelt hoofdredacteur Leo Hauben in reactie op de voorgenomen zenderwijziging die woensdag bekend werd.

RTL Nieuws bericht dat NPO3 grotendeels een regionaal karakter krijgt en dat NPO tot 20.00 uur reclamevrij wordt. Hauben: ,,Op het eerste oog fijn om te horen. Maar we hebben nog geen brief van minister Slob en kennen de details dus nog niet. Die bepalen of we echt blij zijn of dat er adders onder het gras zitten.”

Zo is nog onduidelijk of de regionale omroepen extra programma’s moeten gaan maken of dat ze kunnen volstaan met de huidige programmering. ,,Dat maakt qua geld natuurlijk veel verschil. Maar NPO3 is uiteraard een veel betere plek met een groter bereik dan weggestopt zitten op kanaal 713.” Ook vraagt Hauben zich af of L1 het eigen kanaal verliest of dat dit blijft naast ruimte op NPO3. De eerste variant zou wat hem betreft ‘rampzalig’ zijn.

Zelf beslissen

In een recent blog waarschuwde Hauben ook voor centralisering van het omroepbeleid. ,, Als dat gebeurt, dan is het begin van het einde van de publieke regionale omroepen een feit.” L1-directievoorzitter Emiel van der Wal reageert op de eigen site ook op de voorgenomen nieuwe indeling: ,,Kunnen we als cultuurdrager zelf blijven beslissen over het uitzenden van grote evenementen op ons kanaal?”